Eerste editie Red Bull Tout Droit tevreden ingeblikt

Eerste editie Red Bull Tout Droit tevreden ingeblikt

De organisatie en deelnemers van de eerste editie van Red Bull Tout Droit blikken met tevredenheid terug. Bekend en minder bekend volk waagden zich aan dit toch wel uniek concept. Geert Wellens werd winnaar van de All Stars Race.


Grijze wolken, modder en een temperatuur net boven de vijf graden: typisch Vlaams veldritweer, maar niet meteen omstandigheden waarvoor een mens op zaterdagochtend graag uit zijn bed komt. Toch was het deelnemersveld van de eerste Red Bull Tout Droit lovenswaardig te noemen: Paul en Femke Herijgers, Stefan Everts, Nick Nuyens, Geert Wellens, Joeri Janssen, Joke Vandevelde, Alizee Poulicek, Geert Noels, Tom de Dorlodot en Maxime Richard trotseerden samen met een dertigtal fanatieke cyclocrossers het zompige en technisch lastige parcours aan Bar Left op Linkeroever. Met bovendien twee Zwitsers, een Brit en een Nederlander was het deelnemersveld zelfs internationaal gekleurd.

Het publiek zag samen met commentator Michel Wuyts hoe ex-eliterenner zonder contract Geert Wellens de eerste plaats behaalde in de All Stars race, voor 10-voudig wereldkampioen Stefan ‘The Legend’ Everts en wereldkampioen kayak Maxime Richard. Bij de recreanten was het Gregory Franckaert uit Kallo die de overwinning behaalde. Hij bleef Jan De Henau en Stijn Hofman voor die ex-aequo op de tweede plaats eindigden. Derde werd de Zwitser Yves Corminboeuf die onlangs in eigen land nog tegen Philippe Gilbert reed tijdens Red Bull Velodux. Met deze namen en opkomst mag de eerste editie van Red Bull Tout Droit een succes genoemd worden, en dat vonden ook de deelnemers, zowel de bekende als de minder bekende.



Femke en Paul Herygers samen in een veldrit


Paul Herygers:Schitterend parcours, geweldige sfeer en puike organisatie. Heel leuk om hieraan mee te doen, vooral omdat ik nooit eerder samen met mijn dochter een veldrit reed. Dat was dus een primeur. Of dit voor herhaling vatbaar is? Dat vraag je beter aan Femke, maar ik sta volgend jaar graag opnieuw aan de start."

 

Femke Herijgers:Amai, dat was toch even schrikken. Niet zozeer van de kou, maar wel van het parcours: lastig, glibberig en verraderlijk met hier en daar putten die ik maar net kon ontwijken. Maar ik heb me wel geamuseerd. Joke was iets te snel vandaag, maar Alizee zat nog achter mij, dus ik ben in elk geval niet als laatste dame geëindigd. Dat ik mijn papa niet zou kunnen volgen, wist ik, dus daar zit ik niet mee. Het was vooral fijn om na al die jaren met hem eens samen een cross te kunnen rijden.



De visie van de veldrijder versus de wegrenner


Geert Wellens:Natuurlijk ben ik blij met deze overwinning! We staan hier toch aan de start met enkele kampioenen, dus is het plezant om van hen te winnen. Al blijft het natuurlijk specialistenwerk, dus ik was wel in het voordeel. Op het eerste rechte stuk konden Nick en Joeri nog goed volgen, maar van zodra we de modder indoken, had ik gewonnen spel. Niet verwonderlijk dus dat ook een kampioen als Stefan Everts met zijn crosservaring op dit terrein goed overeind bleef. Red Bull Tout Droit is een geweldig concept. Gezien de beperkende reglementen van de cyclocross natuurlijk niet te vergelijken met een echte veldrit – hier ben je veel vrijer – maar zeker even lastig. Ik heb een ronde lang het volle pond moeten geven."

 

Nick Nuyens:Ik ben toch even in het rood moeten gaan, ja, want dit parcours viel echt niet te onderschatten. Het is slechts 1,4 km lang, maar de modder en de paar beklimmingen maakten het zwaarder dan gedacht. Bovendien kreeg iedereen bij elk checkpoint een ‘tube’ over de schouder en dat maakte het er niet eenvoudiger op. Maar ik heb genoten van deze race in de modder tegen andere bekende kampioenen. Vooral het feit dat je niet beperkt bent door een afgetekend parcours maar vrij je eigen lijn en richting kon kiezen, maakt het extra leuk. Zeker voor herhaling vatbaar dus.



Red Bull Tout Droit? "check"


Organisatie: "Wij zijn tevreden over het sportieve verloop, wat onze prioriteit was. Met een 36-tal deelnemers aan de start, bovendien toch wel wat bekend volk en de positieve reacties kunnen wij deze testcase als geslaagd beschouwen. Alhoewel wij dit een leuke locatie vinden, gaan we ons hier niet op vastpinnen. Maar het event op zich is zeker voor herhaling vatbaar." Red Bull geeft je immers vleugels! (red.)


Foto ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!