Baestaens wordt prof zonder één wedstrijd in eigen land te rijden

Baestaens wordt prof zonder één wedstrijd in eigen land te rijden

Vier zeges in het buitenland volstaan voor Vincent Baestaens om een tweejarig contract bij BKCP-Powerplus te ondertekenen. Dat meldt Sportwereld.be. Baestaens was lange tijd op de sukkel met een probleem met de liesslagader, maar hervatte ondertussen met succes. Morgen rijdt hij voor het eerst in België.

Het kan snel gaan: de voorbije zomer stond Vincent Baestaens bijna op de keien. Zo werd hij nog thuisgelaten van de ploegvoorstelling in september. Maar na een operatie aan de rechterliesslagader en een paar maanden keihard werken heeft BKCP-Powerplus de Tremelonaar dus opnieuw in de armen gesloten. Sportwereld.be meldt dat de voormalige Europese kampioen een profcontract voor twee seizoenen kon ondertekenen, wat ons ondertussen bevestigd werd door de ploegleiding.

Vier zeges op rij

Baestaens hervatte twee weken geleden meteen met zeges in Slovakije en Oostenrijk, vorig weekend zette hij zijn zegetocht verder met twee overwinningen in Italië. In die laatste wedstrijd klopte hij trouwens niemand minder dan Francis Mourey. Dat leverde de dorpsgenoot van Niels Albert meteen een plekje in de top 100 van de UCI-ranking en een verlengd verblijf op bij het team van de broers Roodhooft. Morgen debuteert Baestaens in eigen land tijdens de Zilvermeercross.

Foto: ©Veldritkrant.be





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!