Kristallen Fiets: Van Aert grijpt net naast trofee Beste Jongere

Kristallen Fiets: Van Aert grijpt net naast trofee Beste Jongere

Gisterenavond werd in het Knokse Casino de Kristallen Fiets en en de trofeeën voor Beste Jongere en Ploegleider van het Jaar uitgereikt. Geen veldrijders in de prijzen, deze keer. Wel ereplaatsen voor Rudy De Bie, Sven Nys en Wout van Aert.

Wout van Aert was één van de topfavorieten om de Trofee van Beste Jongere in de wacht te slepen. Van Aert (op de foto met vriendin Sarah) is regerend wereldkampioen bij de beloften, reed vorig jaar een topseizoen en doet ook begin dit seizoen overal mee voor de hoogste eer. Zo schreef hij op 1 november de Koppenbergcross op zijn naam. Als belofte toch een stunt die kan tellen.

Van Aerts teamcoach Niels Albert heeft thuis drie trofeeën als Beste Jongere op zijn kast staan, maar Van Aert vergezelt hem voorlopig niet op dat lijstje. De trofee ging naar het Limburgse klimtalent Dylan Teuns, die het met een minieme voorsprong van tien punten haalde (466 tegenover 456).

"Jammer", reageerde Van Aert ontgoocheld. "Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik graag had gewonnen. Maar ik heb respect voor de winnaar. Ook Teuns heeft het voorbije seizoen een en ander bewezen. En het is geen geheim dat veldrijders een stuk afhankelijk zijn van wat de jongens op de weg presteren."

Afwezige Nys vijfde

Sven Nys eindigde als vijfde in de Kristallen Fiets. De prestigieuze trofee van de krant Het Laatste Nieuws gaat naar Greg Van Avermaet, die het haalt van Philippe Gilbert en Tim Wellens. Nys, die zelf Van Avermaet had aangestipt als zijn grootste favoriet voor de overwinning, zegde in extremis af. Kwestie van wat extra rust in te bouwen naar het belangrijke weekend toe. Nys won de prestigieuze trofee zowel in 2007 als vorig jaar.

Ook bondscoach Rudy De Bie kreeg een meer dan eervolle vermelding met een vierde plaats. Met dank aan de vergaarde medailles op het WK in Koksijde. Maar ook hier weer ging het leeuwendeel der stemmen naar de weg. Walter Planckaert haalde het van Patrick Lefevere.




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!