Knieblessure houdt Dieter Vanthourenhout weekendje aan de kant

Knieblessure houdt Dieter Vanthourenhout weekendje aan de kant

Geen Dieter Vanthourenhout in het veld dit weekend. De Ruiseledenaar sukkelt met de naweeën van een knieblessure en past voor Francorchamps van aanstaande zondag. Omdat hij geen deel uitmaakt van de UCI-top 50 was hij voor Koksijde sowieso niet startgerechtigd. Broer Michael is in beide wedstrijden wel van de partij.

Dieter Vanthourenhout kwam in de Hansgrohe Superprestigemanche van Zonhoven wat ongelukkig op zijn rechterknie terecht bij een val. Die is hem sindsdien wat parten blijven spelen. Om de blessure helemaal te laten genezen, past Vanthourenhout zondag voor Francorchamps. In Koksijde was de West-Vlaming sowieso niet startgerechtigd, want hij maakt momenteel geen deel uit van de top 50 in de UCI-ranking.

Broer Michael in Koksijde én Milton Keynes bij de profs

Toch zal de familie Vanthourenhout dit weekend vertegenwoordigd zijn in de Vlaamse en Waalse velden. Broer Michael maakt zaterdag in Koksijde zijn profdebuut in de Wereldbeker en start zondag bij de beloften als één van de favorieten in Francorchamps.

Ook volgend weekend zal de jongste van de broers trouwens bij de profs aantreden. "Net als in Koksijde is er in Milton Keynes geen beloftenwedstrijd voor de Wereldbeker voorzien. Ik was aanvankelijk zinnens om die dag niet te koersen, maar heb nu toch beslist er van start te gaan bij de profs. Ik kan er -in functie van volgend seizoen- alvast maar wat extra UCI-punten sprokkelen", redeneert de guitige Wingenenaar.


Grote foto: © Christopher Jobb (Dieter bij zege in Lorsch)




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!