'Overtrainde' Martin Bina volle maand uit competitie

'Overtrainde' Martin Bina volle maand uit competitie

Martin Bina rijdt dit seizoen geen deuk in een pakje boter. 'Overtraind', klinkt het bij zijn teammanager Marc Herremans. De Tsjech is naar Mallorca gestuurd om even op adem te komen. Pas op 6 december hervat hij de competitie in Hasselt.

De 31-jarige Tsjechische kampioen Martin Bina is momenteel maar een schim van de Bina die anderhalf seizoen geleden verrassend de wereldbekermanche van Hoogerheide op zijn naam schreef of diegene die vorig seizoen 2de eindigde in Heusden-Zolder. De voorbije twee maanden slaagde de Corendon-Kwadrocrosser er niet in één resultaat van niveau bijeen te fietsen. "Uit testen blijkt dat Martin de voorbije zomer te veel heeft gewerkt en overtraind is", klinkt het uit de mond van teammanager Marc Herremans. "Beter zo dan omgekeerd, maar feit is dat de resultaten uitblijven."

Na overleg met de nieuwe coach Marc Janssens werd beslist om Bina naar Mallorca te sturen, waar hij op adem moet komen. Maandag vertrok de Tsjech en hij zal drie weken op het eiland blijven. Een terugkeer in competitie komt er pas in Hasselt, op 6 december.

Wat scheelt er met Marcel Meisen?

Op de broers Sweeck na, vlot het ook met de andere Corendonrenners niet al te best. "Simunek kampte twee zomers naeen met en virus. Dat laat zijn sporen na", verdedigt Herremans de tweede Tsjech van de ploeg.

"Met Julien Taramarcaz gaat het wel de goede weg op. Getuige daarvan zijn toptienplaats in Niel, gisteren. Ook Bart Aernouts komt stilaan op dreef, vind ik. Alleen wat Marcel Meisen betreft, tasten we momenteel in het duister. Het wil maar niet vlotten en we vinden niet echt een aanwijsbare reden. Maar we zoeken naar een oplossing. Marc Janssens houdt zich momenteel specifiek met Julien en Marcel bezig. Daarvoor is Marc ook ingehaald. Ach, het seizoen is nog lang. We komen er wel uit."

Foto: ©veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!