Wietse Bosmans nog steeds niet op de fiets: 'mik op kerstperiode'

Wietse Bosmans nog steeds niet op de fiets: 'mik op kerstperiode'

Wietse Bosmans treft het niet. De Kalmthoutenaar is met zijn ploegmaats mee op stage, maar zijn fiets raakte hij nog niet aan. "Mentaal een zware dobber. Drie weken zonder training is een ramp. Ik hoop tegen de kerstperiode opnieuw enig niveau te halen."

Wietse Bosmans ligt op bed in zijn kamer in Hotel Intur Bonaire in Benicassim als we hem aan de lijn krijgen. "Of ik even tijd heb? Zo lang je nodig hebt", klinkt het met een flauwe glimlach. "Ik lig hier toch maar te liggen. We zijn ondertussen een dikke week in Spanje en ik heb al drie boeken verslonden. Toch ben ik blij dat de ploegleiding me heeft meegevraagd. Zo geniet ik toch wat mee van de sfeer. Met Vincent Baestaens als kamergenoot wordt er al eens gelachen. Dat helpt. En ik rijd al eens met de ploegwagen mee tijdens een groepstraining. Maar zelf heb ik nog geen fiets aangeraakt. Ook fitnessen of elke andere vorm van lichaamsbeweging is voorlopig taboe. Er wordt me momenteel nog steeds een complete inactiviteit opgelegd. Lastig, maar ik probeer er de moed in te houden."

Twee weken geleden werd bij de 22-jarige Antwerpenaar de ziekte van Lyme vastgesteld. Veroorzaakt door de Borrelia-bacterie. "Wellicht opgelopen tijdens een bostraining", gokt Bosmans. "Een teek moet zich onderhuids op mijn lichaam vastgezet hebben. Al bij al is het snel vastgesteld. Was het later ontdekt, kon de schade nog erger geweest zijn. Al is het nu al erg genoeg natuurlijk."

Bosmans startte twee weken geleden met een eerste antibioticakuur van tien dagen. "Maar ondertussen is die al met tien dagen verlengd. Donderdag wordt een nieuwe bloedtest uitgevoerd. Het enige wat ik kan hopen is dat uit die eerstvolgende test blijkt dat het 'beestje' vernietigd is. Afwachten. Maar ik zal dan bijna drie weken van de fiets gebleven zijn. Ook die medicatie (penicilline, red) breekt mijn conditie verder af."

"Momenteel is het nog gissen naar hoe de rest van het seizoen er uitziet"

"Dat betekent dat je mij nog niet onmiddellijk opnieuw in competitie zal zien. Ik moet toch rekenen op anderhalve maand zonder wedstrijden. Ik zal al blij zijn dat ik tegen de kerstperiode opnieuw een aanvaardbaar niveau zal halen. Hoe de rest van de winter er zal uitzien, blijft voorlopig dus nog een vraagteken. Dat gebeurt in overleg met de ploegleiding en dokter De Schutter."

Bosmans heeft het de voorbije twee jaar nog niet echt getroffen. Vorig jaar was hij lange tijd uit met een knieblessure, nu dit. "Gelukkig sta ik momenteel nog stevig in de top vijftig in de UCI-ranking. Mijn wereldbekerselectie (daarvoor moet hij in die top 50 blijven, red) komt niet onmiddellijk in gevaar. Stel je voor dat ik daar uittuimel... Dan is het helemaal een ramp. Maar ik ben daar voorlopig niet te veel mee bezig. Eerst gezond worden, in de hoop weer snel hard te kunnen werken. Al zal ik ook dat niet mogen overhaasten. Kwestie van mezelf niet tegen te komen."

Foto's: ©veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!