Tim Merlier de beste in Duitse Mannheim

Tim Merlier de beste in Duitse Mannheim

Ook in Duitsland stond vandaag een UCI-wedstrijd op de agenda. De zege ging er naar onze landgenoot Tim Merlier, voor Sascha Weber en Vojtech Nipl. De Nederlanders David van der Poel en Thijs van Amerongen werden vierde en vijfde.

UCI-puntjes sprokkelen. Tim Merlier weet duidelijk hoe het moet. Nadat de Oost-Vlaming eind september al een overwinning boekte in het Zwitserse Illnau, was hij vandaag de beste in Mannheim, waar hij -op een razendsnelle omloop- de maat nam van Weber en Nipl.

Vanuit Mannheim reist de Sunweb-Napoleon Games-neoprof opnieuw door naar een andere buitenlandse wedstrijd. In Steinmaur -een klassieker van weleer- hoopt hij opnieuw punten te pakken die hem steviger in de top vijftig van de UCI-ranking moeten nestelen. Daar ontmoet hij wel toppers als Francis Mourey en Corné van Kessel.

BKCP-Powerplus in Spanje

Grote afwezige in Mannheim was Philipp Walsleben. De BKCP-Powerplusprof bleef dit weekend in Spanje, waar hij met zijn teammaats een extra stage afwerkt. Van daaruit trouwens nog steeds geen groen licht voor Wietse Bosmans. De Kalmthoutenaar is getroffen door de ziekte van Lyme en is ondertussen bijna twee weken 'werkloos'... Wel actief in Mannheim: David van der Poel, die de wedstrijd als vierde afsloot.

Vastgoedservice-Golden Palace in Contern

De VGSGP-ploegmaats Jens en Joeri Adams, Jan Denuwelaere en Jelle Schuermans zoeken ook buitenlandse oorden op. Zij trekken in het gezelschap van ploegleider Niels Albert naar het Luxemburgse Contern, net als in Steinmaur een cat.2-wedstrijd op de UCI-kalender. De andere Belgische toppers (Nys, Wellens, Vantornout, ... ) rijden morgen in het West-Vlaamse Meulebeke.




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!