Team Herremans met Bart Aernouts als nieuw uithangbord

Team Herremans met Bart Aernouts als nieuw uithangbord

Een nieuwe winter, een nieuwe gezicht. En een nieuwe sponsor. Vandaag werd Corendon-KwadrO boven de doopvont gehouden. Teammanager Marc Herremans presenteerde ons ook een nieuwe kopman: Bart Aernouts komt het team met onmiddellijke ingang vervoegen.

Deze namiddag werd in de Antwerpse Ark het vernieuwde geesteskind van de broers Roodhooft voorgesteld. Het was een enthousiaste teammanager Marc Herremans die pers en sponsors toesprak. “Met een nieuwe hoofdsponsor en een extra kopman beginnen we versterkt aan het seizoen”, klinkt Herremans overtuigd. “En dat niet alleen. Vorig jaar kenden we nog wat groeipijnen. Vooral omdat iedereen nieuw was en zijn voorbereiding apart afwerkte. Dat was niet de meest ideale situatie. De voorbije zomer hebben we een eenheidsgevoel gecreëerd met een heel mooi voorbereidingsprogramma. We blijven deze winter de underdog, maar ik hoop uit de grond van mijn hart dat we af en toe eens voor de verrassing kunnen zorgen.”

“Een veelwinnaar hebben we niet in de rangen, maar dat is net het uitdagende aan mijn taak als manager/ploegleider. Challenger zijn is al bij al een dankbare positie. We zijn een groeiend project en ik voel me niet in die positie om mijn jongens druk op te leggen. Trouwens, als ik de ambities van andere ploegleiders lees en hoor, zijn de podia al grotendeels bezet, niet?", knipoogt de Wuustwezelnaar.

"In het leven kan je het onmogelijke mogelijk maken. Als je er maar hard genoeg in gelooft."

"Nee, serieus. We hebben in de ploeg tien toffe jongens. Ik moét die geen druk opleggen. Wie de ambitie heeft om het tot prof te schoppen, weet wat hem te doen staat: keihard werken. Ik weet waarover ik spreek, denk ik. In mijn eigen sportieve carrière was ik niet de meest getalenteerde. Niemand gaf mij ooit één procent kans om Hawaï te winnen. Toch deed ik het. Ik zal mijn jongens dan ook niet met harde hand aanpakken. We werkten onlangs twee stages af in Valkenburg. Ik heb gezien dat het niet nodig is om te streng te zijn. Ik zal ze wel motiveren. En wel met mijn eigen levensmotto: "In het leven kan je het onmogelijke mogelijk maken. Als je er maar hard genoeg in gelooft." Niemand die hem durft tegen te spreken...

Blijkt dat er toch wel wat kansen zijn om te scoren, deze winter. Hendrik Sweeck droomt stiekem van de nationale titel bij de elite zonder contract, terwijl broer Laurens een nieuwe driekleur bij de beloften ambieert. En wat als begin volgend jaar het WK in Tabor in echt winterse omstandigheden wordt afgewerkt? "Tja. Dan zijn wij plots niet kansloos meer", glunderden Radomir Simunek en Martin Bina in koor. De weergoden zullen in januari ongetwijfeld een paar Corendon-Kwadro smeekbedes mogen aanhoren...

Aernouts als verlengstuk van Herremans

Marc Herremans over Bart Aernouts: "Bart is éen van de subtoppers in het veld, maar hij leunt toch dicht aan bij die top. Hij heeft een bijzondere mentaliteit en haalt het maximum uit zijn carrière dankzij zijn karakter en en doorzettingsvermogen. Hij is een voorbeeld voor de andere renners. Het is een dankbare jongen. Hij is zelfs een beetje het verlengstuk van mezelf in het veld. En... Ik zie hem in de toekomst een ideale ploegleider worden."

Bart Aernouts kreeg net niet het schaamrood op de wangen van zoveel lof. "Van mijn kant moet ik ook zeggen dat ik me hier nu al thuis voel. En dat ik komende winter het beste van mezelf zal geven. Het veldrijden is de laatste jaren gegroeid in de breedte. In vergelijking met vroeger krijgen nu veel meer renners kansen. Maar wat ik in dit team zie bevalt me enorm: we zijn met tien renners die elkaar quasi perfect aanvullen."

Bart maakt het graag wat concreter: "We hebben met de broers Sweeck twee topbeloften, We hebben drie elites zonder contract die kunnen meedoen voor de prijzen in hun categorie en we hebben vijf profs. En ook die vullen elkaar aan. Daarvan hebben we misschien wel de twee beste (Bina en Simunek) in het hele circuit op sneeuw en ijs, terwijl Marcel (Meisen) een echte finisher is. En ikzelf en Julien (Taramarcaz) zijn dan weer iets meer de allrounders, waarbij Julien misschien iets sterker is in de modder dan ik. Geef toe, met wat geluk kan dat tot succes leiden", besloot Bart, die aan zijn elfde (11de) profseizoen begint.

Foto's:groepsfoto: ©Photopress.be

Andere: ©PatjeCosyn




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!