Zdenek Stybar herstelt relatief vlot na akelige valpartij in Eneco Tour

Zdenek Stybar herstelt relatief vlot na akelige valpartij in Eneco Tour

Hij is geen doetje, Zdenek Stybar. Maar de harten van de wieler- en veldritfan stonden gisteren toch even stil toen Styby in Ardooie hard tegen een pootje van een dranghekken smakte. Gelukkig blijkt, 24u en een lange operatie later, de schade relatief mee te vallen.

Het was de veldritwereldkampioen zelf die zijn fans via de sociale media geruststelde. "In vergelijking met wat ploegmakker Kevin De Weert meemaakte, ben ik best oké", stuurde hij via Facebook en Twitter de wereld in. Tezelfdertijd bedankte hij zijn supporters voor de vele steunbetuigingen.

Deze morgen kreeg Stybar in het Roeselaarse Heilig Hartziekenhuis trouwens al bezoek van teammanager Patrick Lefevere, die tijdens de live-uitzending van de Eneco Tour zijn verhaal deed aan Sporza. "Zdenek heeft ondanks alles een goede nacht gehad. De pijn is al verzacht. Na de operatie is de tijd nu gekomen om de wonden te laten helen. Zijn gezicht was nog altijd zeer gezwollen."

Stybar maakte ook daar trouwens een grapje over via een twitterbericht: 'Een selfie hou ik deze keer wel voor mezelf!" De operatie -onder leiding van professor Fabré- zelf duurde twee uur en drie kwartier, waarbij onder totale verdoving alles terug op zijn plaats is gezet, inclusief drie tanden die verplaatst waren door de impact van de val. Naar verluidt een samenwerking tussen een plastisch- en tandchirurg. Vandaag blijft Stybar sowieso nog ter observatie in het ziekenhuis, wellicht mag hij in de loop van het weekend naar huis.


Volgens zijn teammanager blijft Styby de optimist zelve. Wij durven dan ook sterk twijfelen aan de berichten die gisteren opdoken, als zou het seizoen van de uittredende winnaar van de Eneco Toer er definitief opzitten na zijn val in Ardooie. Koffie drinken deed hij deze namiddag alvast nog niet uit een tas: wel via een grote spuit (twitterfoto), terwijl hij het vervolg van de Eneco Tour op tv bekeek...

Ondertussen blijft die andere veldritkampioen het prima doen. In Geraardsbergen moest Lars Boom weliswaar zijn leiderstrui afstaan aan zijn landgenoot Tom Dumoulin, maar de Belkinkopman blijft een van de mannen die zijn voormalige crosscollega kan opvolgen in het eindklassement.

Bannerfoto: Stybar won begin februari nog het WK veldrijden in Hoogerheide. Copyright Photopress.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!