Met Niels Albert op bezoek bij geopereerde Vincent Baestaens in Parijs

Met Niels Albert op bezoek bij geopereerde Vincent Baestaens in Parijs

Vincent Baestaens heeft zijn operatie aan de linkerliesslagader achter de rug. Gisteren ging zijn (ex-)ploegmaat en goede vriend Niels Albert zijn dorpsgenoot een hart onder de riem steken in het Parijse Hôpital de la Pitié-Salpêtrière. Veldritkrant.be reisde mee naar de Franse hoofdstad.

Half januari van vorig jaar werd Baestaens al geopereerd aan de liesslagader, maar de ingreep in Aalst bleek uiteindelijk niet helemaal geslaagd. Dus moest de Tremelonaar opnieuw onder het mes. "Ik bleef eigenlijk de hele tijd met anderhalf been rondfietsen", vertelt Baestaens. "Via ex-ploegmakker Reinier Honig, die hier een dergelijke operatie onderging en nu weer over zijn volle capaciteiten beschikt, kwam ik in Parijs terecht. In een kliniek met chirurgen en specialisten die een uitstekende reputatie genieten. En dat blijkt ook te kloppen."

Dinsdag werd Baestaens geopereerd, op de echo die twee dagen later gemaakt werd, was te zien dat de ingreep nu wél helemaal geslaagd is. De ondertussen 25-jarige BKCP-Powerpluscrosser toont ons zijn twee wondes, die nu stilaan moeten genezen. "Ik ben bijzonder tevreden en hoop nu eindelijk opnieuw met twee volwaardige benen te kunnen koersen", klinkt het optimistisch.


Gisteren trok Veldritkrant.be dus met Niels Albert richting het Hôpital de la Pitié-Salpêtrière in hartje Parijs. Albert, een paar maanden geleden zelf door het noodlot getroffen, wilde er zijn voormalige trainingspartner absoluut een hart onder de riem steken. "Ik ben overtuigd dat Vincent een talent is. Anders word je als jongere geen Europees kampioen. Vanaf nu moet hij daar ook zelf in geloven en honderd procent voor zijn vak leven. Dan zie ik hem de komende seizoenen nog mooie dingen doen."

Sint-Niklaas

"Wanneer staat de cross in Sint-Niklaas nu weer op de agenda?", vraagt Albert aan Baestaens. "17 december? Ideale datum, vind ik. En een cross op een parcours dat hem op het lijf geschreven is. Daar wil ik je op het podium zien staan, man."

De Vlaams-Brabander moet nu wel een paar weken volledige rust nemen, vooraleer hij heel stelselmatig opnieuw de trainingen kan hervatten en opbouwen. "Het zal wat tijd nodig hebben. Sowieso mis ik de start van het veldritseizoen, maar in de tweede seizoenshelft wil ik me zeker een paar keer laten opmerken. Eén feit is zeker: nu dit achter de rug is, leef ik weer honderd procent voor mijn sport." Vandaag kreeg Baestaens in de Franse hoofdstad nog een laatste check-up en wordt hij wellicht ontslagen uit het ziekenhuis.

Eiffeltoren

En hoe het met Niels Albert gaat ondertussen, vraagt u zich af? Relatief goed. Stilaan probeert hij zijn abrupt afscheid een plaats te geven. Ongetwijfeld met wat ups en downs. Een verwerkingsproces dat nog wat tijd zal nodig hebben.

"Dan is zo een bezoekje aan Vincent een leuk tussendoortje dat de zinnen wat kan verzetten. Ook al moet ik daarvoor even over en weer naar Parijs. Met plezier gedaan! Ik heb ook veel steun aan hem. Trouwens, nu we hier toch zijn... We zullen in de gauwte dan ook maar even de Eiffeltoren bezoeken, zeker..."




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!