HOT NEWS! Sponsor Stannah trekt zich terug uit het veldrijden

HOT NEWS! Sponsor Stannah trekt zich terug uit het veldrijden

Trapliften Stannah trekt zich terug als sponsor. Dat hoorden we in de wandelgangen, maar een paar telefoontjes maakten ons inderdaad duidelijk dat er iets niet pluis is. Een slechte zaak voor de veldritsport. Vooral het Kwadro-Stannahteam van onder meer Martin Bina en de broertjes Sweeck wordt zwaar getroffen.

Het gerucht verspreidde zich al een paar weken. De Belgische directing manager bij Stannah -Jacques Konings, een graag geziene gast in het crossmilieu ('de Jacky')- werd na twaalf jaar trouwe dienst, waarvan de laatste twee jaar zowel CEO in België als in Nederland, plots aan de deur gezet. En dat lijkt dus ook zijn gevolgen te hebben voor de sportsponsoring van het bedrijf. Geen probleem, denk je dan. Sponsors komen en gaan. Anders wordt de invalshoek uiteraard als de bestaande contracten niet worden nageleefd. En dat lijkt hier het geval.

Het zwaarst getroffen is het veldritteam KwadrO-Stannah, de ploeg die uit de grond werd gestampt door de broers Roodhooft, maar waar ondertussen Marc Herremans de plak zwaait. "Voor alle duidelijkheid, we hebben nog geen officiële bevestiging gekregen dat Stannah er mee ophoudt", aldus Herremans. "Maar het is een feit dat een aantal facturen onbetaald bleven. Ondertussen zijn aanmaningen verstuurd en eerlijk gezegd verwacht en hoop ik wel dat dit alsnog geregulariseerd wordt."

Dernycriterium Antwerpen

Eenzelfde reactie bij de organisatoren van het dernycriterium in Antwerpen, waar Stannah een van de hoofdsponsors is. "We hebben een contract met het bedrijf tot 2016", klinkt het bij voorzitter Roland Descheemaeker. "Dus hopen we ook dat dit gerespecteerd wordt. En tot op heden heb ik geen reden om te denken dat dit niet zal gebeuren. Stannah heeft nog even de tijd. Als dit niet in orde komt, wordt dat uiteraard wel voer voor advocaten."

In Antwerpen heerst geen paniek. "Stannah was een belangrijke sponsor, maar zorgde voor slechts tien procent van ons budget. Dat vangen we desnoods wel op. Maar plezant is anders, natuurlijk. Ik kan me trouwens voorstellen dat het voor een team als KwadrO-Stannah wel levensbedreigend zou kunnen zijn."

"Het gaat bij ons inderdaad om veel geld. Dat loopt in de honderdduizenden euro's ", gaat Herremans verder. "Als die niet binnenkomen, is er inderdaad een probleem. Maar nog eens, ik hoop dat het bedrijf zijn verplichtingen nakomt."

BKCP-Powerplus

Ook bij BKCP-Powerplus is Stannah één van de nevensponsors. "Wij zitten in hetzelfde schuitje als de mensen van het Antwerpse Dernycriterium", aldus manager Philip Roodhooft. "Het is belangrijk geld, maar uiteraard zorgen BKCP en Powerplus voor het leeuwenaandeel van ons budget. Maar ook wij kampen met achterstand in de betalingen en dat is niet fijn."

Stannah was de voorbije jaren trouwens bijzonder actief in het veldrijden. Ook de Wereldbekermanche van Rome kon een paar keer rekenen op de goodwill van het trapliftenbedrijf. En Golazo had met Stannah een overeenkomst als sponsor van de Bpost Bank Trofee. "Klopt", zegt manager Christophe Impens. "Maar bij ons zijn alle verplichtingen correct nagekomen. Geen probleem. Er is dus geen 'case Stannah'. Zo gaat dat nu eenmaal met sponsors denk ik. Ze komen en ze gaan. Naar volgend seizoen toe waren nog geen onderhandelingen aangeknoopt. Ik weet niet of dat in de toekomst nog kan..."

"Stuur maar een mailtje"

Restte ons uiteraard toch nog even contact op te nemen met Stannah zelf. Maar daar vingen we bot. Aan de telefoon wilde niemand ons te woord staan. "Ik kan alleen zeggen dat het bedrijf niet failliet is. En er dreigt ook geen sluiting. Wat de sponsoring betreft, moet je terecht bij Betty Goovaerts. Maar die is helaas in vergadering. Bel binnen twee uurtjes eens terug."

Twee uur later werd snel duidelijk dat Betty Goovaerts geen zin had om de pers te woord te staan. "Nee, mevrouw komt niet aan de telefoon. Ik moest jou melden dat je eventueel jouw vragen mag doorsturen per mail", klonk het nogal kort. Een klein beetje aandringen had niet de minste zin. Soit, het afhaken van Stannah -want dat was na ons rondje bellen wel duidelijk- is zonder meer een slechte zaak voor het veldrijden. En als ook het bedrijf zijn bestaande overeenkomsten niet nakomt, maakt ook Stannah zelf een slechte beurt. Wordt wellicht vervolgd...




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!