Rob Peeters neemt deel aan EK BMX in Zolder

Rob Peeters neemt deel aan EK BMX in Zolder

Rob Peeters haalde een paar weken geleden zijn BMX van stal. "Puur voor de fun", klonk het toen. Maar zie, twee wedstrijden later heeft de vice-veldritkampioen van België "zich laten overhalen" om mee te doen aan het Europees kampioenschap van volgend weekend.

In Wilrijk -zijn eerste wedstrijdje op de BMX- haalde Rob Peeters meteen de finale in de 'sportklasse'. Gisteren in Ravels werd hij -na fotofinish- uitgeschakeld in de halve finale, maar het leverde hem wel een vijfde plaats op. "En met een sterker deelnemersveld aan de start dan in Wilrijk. Dus slecht was het in geen geval", blikt de Desselnaar terug. "Eigenlijk was het ook mijn laatste wedstrijdje waarin ik zou van start gaan, maar ik heb me gisteren laten overhalen om ook nog mee te doen aan het Europees kampioenschap van volgend weekend in Heusden-Zolder. Daarna blijf ik nog wat verder trainen met de BMX, maar wedstrijden zal ik niet meer betwisten."

400 meter doodgaan

Moeten we uit de recentste prestaties van Peeters nu de conclusie trekken dat de Vastgoedservice-Golden Palaceprof al in goede conditie steekt? "How, rustig jong", protesteert hij. "Ter verduidelijking, ik doe mee in de 'sportklasse'. Die jongens kunnen wel keihard met de fiets rijden, maar het zijn nu ook niet de beste BMX'ers van België, hé. Bovendien gaat dit telkens over wedstrijdjes van 400 meter. Puur op explosiviteit dus. Al is het wel 400 meter 'doodgaan'. En wat die conditie betreft, dit is niet te vergelijken met twee, drie uur op de weg gaan trainen. Dan merk ik snel dat ik nog nergens sta. Ik ben dan ook pas begonnen met de opbouw."

De vice-Belgisch kampioen veldrijden hoopt uit zijn BMX-uitstapje volgende winter wel zijn voordeel te halen. "Ik beoefende de sport in een ver verleden, maar ik merkte dat ik -op wat behendigheid na- alles verleerd was. Explosiviteit, souplesse, noem maar op. Dat pik ik nu weer op en wil ik volgende winter ook meenemen in de cross. Bovendien vind ik het ó zo leuk. Ik kan er amper over zwijgen", lacht hij.

Gent-Wevelgem

Over zijn doelstellingen op dat EK van volgend weekend in Heusden-Zolder blijft Rob bijzonder voorzichtig. "Het niveau ligt er uiteraard nog wat hoger. Het zou al een succes zijn als ik door de reeksen geraak en in de achtste finales terecht kom. Of het niet gevaarlijk is, dat BMX-gedoe? Goh, anderen gaan skiën of snowboarden, ik ga BMX'en. Trouwens: heb je Gent-Wevelgem gezien gisteren? Wel, dat is pas gevaarlijk. Zeker als ik die bewuste foto in de kranten zie met die 'halve gare' die zich daar midden op de weg neervlijt om een foto te nemen..."

Foto's Patricia Cristens / Rob Peeters (twitter)




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!