Parijs-Nice: sterke Zdenek Stybar op steile Mur de Fayence

Parijs-Nice: sterke Zdenek Stybar op steile Mur de Fayence

Zdenek Stybar imponeerde vandaag opnieuw in Parijs-Nice. Op de Mur de Fayence moest hij alleen de Colombiaan Betancur en collega-wereldkampioen Rui Costa voor zich dulden. De Omega Pharma-QuickStepkopman rukt in het klassement ook op naar plaats vier.

Een dikke drie kilometer klimmen aan een gemiddeld stijgingspercentage van 4,6 procent met een piek tot meer dan 9 procent. Ook in dat werk kan Zdenek Stybar zich ondertussen dus handhaven tussen de wereldtop, zelfs na een zware rit van meer dan 220 kilometer door de Haut Var. Betancur en Costa waren net dat tikkeltje sterker, maar Styby hield wel een pak andere toppers achter zich.

En Stybar vond na afloop zowaar dat er nog meer inzat. "Ik voelde me prima vandaag, en ik wist dat Betancur en Costa de jongens waren die ik in de gaten moest houden. Maar toen Costa ging, twijfelde ik iets te lang omdat ik schrik had mezelf op te blazen. Dat was achteraf gezien een verkeerde inschatting. In de bochtenrijke slothectometers had ik iets vroeger moeten opschuiven."

Opmerkelijk, Stybar deed onderweg ook mee tijdens een tussensprint en pakte zo een bonificatieseconde. "Omdat ik vol mik op een goed eindklassement. Daarin is in deze Parijs-Nice elke seconde belangrijk. Zowel morgen als zondag staan nog twee belangrijke etappes op het menu. Vooral de rit van morgen zie ik als een sleuteletappe. Gefocust blijven is de opdracht." Stybar staat nu op een vierde plaats, met een achterstand van 22 seconden op Betancur, die voor de tweede dag op rij naar de zege snelde en zo de gele trui van Geraint Thomas afsnoepte.




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!