Vijfde plaats voor Zdenek Stybar in Parijs-Nice

Vijfde plaats voor Zdenek Stybar in Parijs-Nice

Veldritwereldkampioen Zdenek Stybar heeft vandaag een mooie vijfde plaats behaald in de vierde etappe van Parijs-Nice. De zege in Belleville ging naar de Nederlander Tom-Jelte Slagter.

De finale van de rit van Nevers naar Belleville lag bezaaid met vier hellinkjes, waarvan de laatste (de Côte du Mont Brouilly) een kuitenbijter van tweede categorie. Drie kilometer lang, met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,4 procent. Op de top ontsnapte het duo Thomas Geraint - Tom-Jelte Slagter. Stybar ging nog in de tegenaanval, maar hij kreeg geen vrijheid van de achtervolgende groep waar hij deel van uitmaakte.

Finaal sprintte de Omega Pharma-Quick.Stepkopman alsnog naar een fraaie vijfde plaats. In het algemene klassement rukt Stybar op naar plaats acht, met een achterstand van 19 seconden op nieuwe leider Thomas Geraint. Zdenek Stybar, die zijn zinnen heeft gezet op het eindklassement van deze Parijs-Nice, ziet de komende dagen nog een paar kansen om die ranking nog wat te verbeteren.

Boom out

Minder goed verging het die andere ex-wereldkampioen veldrijden, Lars Boom. Na een tuimelperte in de tweede rit moest Boom de strijd staken. De onfortuinlijke Nederlander liep een breukje in de elleboog op, maar liet al weten dat hij toch nog de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix hoopt te halen.

Ondertussen is Sven Nys naar Italië afgezakt, waar hij momenteel voor Sporza als side-kick van Renaat Schotte aan de slag is in Tirreno-Adriatico.




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!