'Wings for Life World Run' ambassadeur voor België: Marc Herremans

'Wings for Life World Run' ambassadeur voor België: Marc Herremans

Het evenement Wings for Life World Run gaat door op 4 mei 2014. Duizenden lopers zullen op tot wel 40 locaties ter wereld tegelijk lopen voor diegenen die dit niet kunnen. In België wordt het georganiseerd in Ieper met Marc Herremans als ambassadeur.

Wings for Life World Run is een nieuw evenement, waarbij iedereen overal ter wereld op hetzelfde moment zal lopen. De volledige opbrengst gaat naar de stichting Wings for Life, die onderzoek steunt naar genezing van dwarslaesie. Op deze manier brengt men als het ware alle lopers bijeen om te hardlopen voor diegenen die dat niet kunnen.

Uniek concept

Iedereen, van elk niveau, van beginner tot professionele atleet kan deelnemen. De routes liggen vast, maar er wordt geen vaste afstand afgelegd. Een half uur na het startschot, vertrekt op elk parcours een zogenaamde 'catcher car' of officiële finishwagen die achter de lopers aangaat. De snelheid van de wagen neemt op vastgestelde intervallen toe volgens een vooropgesteld schema. Wanneer men wordt ingehaald, is de wedstrijd voorbij. De laatste nog aan het lopen, dus nog niet ingehaalde, is de winnaar. Daarnaast zijn er nog locatiewinnaars en landenwinnaars, zowel bij de mannen als de vrouwen.

Lopen is vrij zijn




Marc Herremans, sinds oktober 2013 ploegleider van Kwadro Stannah, is ambassadeur van het evenement in België.


Info en deelname

Uitgebreide info is terug te vinden op de website www.wingsforlifeworldrun.com . Inschrijven kan tot 20 april en kost 40 euro. Het bedrag gaat integraal naar het goede doel 'Wings for Life'. De organisatie voorziet een loopshirt, bevoorrading om de 5 km en vervoer als je bent ingehaald door de 'catcher car'.

Tekst: BDI




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!