Kevin Pauwels hoopt, maar lijkt niet in zijn kansen te geloven

Kevin Pauwels hoopt, maar lijkt niet in zijn kansen te geloven

Is hij gewoon realistisch, of speelt hij verstoppertje? Feit is dat Kevin Pauwels gisteren op de Sunweb-persbabbel allerminst de indruk gaf in zijn titelkansen te geloven. "Al is het stilaan wel tijd voor een titel", geeft hij toe.

Over het parcours liet Pauwels zich absoluut niet negatief uit. "Ah, het valt wel mee", klonk het na de verkenning. "Ginder achteraan (richting Bretoense muur, red) is het blubberig, maar voor de rest is het al bij al nog een snel rondje. Al kan het nog zwaarder worden, uiteraard. Nadat alle jongeren er hun BK gereden hebben, bijvoorbeeld. Of in het geval er nog extra regen uit de lucht valt, wat -voor alle duidelijkheid- niet hoeft voor mij. Ook al is het niet super super lastig, het is in elk geval selectief genoeg. "

"Derde plaats hoogst haalbare"

Wat zijn winstkansen betreft, loopt de Sunweb-Napoleonkopman in elk geval niet over van enthousiasme. "Ik verwacht er niet te veel van. De laatste weken liep het ook voor geen meter, nadat ik ziek ben geworden. Eerst geraakte ik verkouden, achteraf kwam daar nog koorts bij. Had het BK onmiddellijk na Kalmthout en Essen gevallen (waar Pauwels won, red), had ik meer in mijn kansen geloofd. Nu lijkt de derde plaats het hoogst haalbare."

Pauwels heeft ook het BK niet speciaal aangestipt, verraste hij. "Begrijp me niet verkeerd, ik probeer altijd en overal mijn best te doe. En ik hoop echt dat ik het podium haal, maar -ook al heb ik nu geen last meer van mijn verkoudheid- ik ben nu gewoon niet klaar voor de titel." Dat zijn ploegleider Mario De Clercq hem wat extra moed impompte met te vertellen dat hij de laatste vier ronden in Rome even rap reed als winnaar Albert, deed Pauwels ook al niet echt van mening veranderen.

"Stilaan tijd"

Op de opmerking van een collega dat het voor Pauwels nu stilaan toch eens tijd wordt voor een titel, knikt hij bevestigend. "Dit blijft ook voor mij een droom. En ik weet dat het dit seizoen nog niet veel soeps was. Er mogen best nog een paar zeges bijkomen. Maar het BK komt te vroeg. Het WK dan maar? Daar heb ik tot op vandaag nog geen seconde bij stilgestaan."






Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!