EK dames jeugd: winst voor Kalvenhaar, Verdonschot mooi zevende

EK dames jeugd: winst voor Kalvenhaar, Verdonschot mooi zevende

Annefleur Kalvenhaar is de eerste Europese kampioene. De 19-jarige Nederlandse reed in de slotfase weg van haar landgenote Sabrina Stultiens. De Belgische Laura Verdonschot werd fraai zevende bij haar debuut.

 

Het regent al de hele nacht en voormiddag, in Mlada Boleslav. Neerslag die de EK-omloop veranderde in één grote smurrie. Loodzwaar, maar anderzijds niet veel erger dan gisteren. "Misschien zelfs beter", vindt bondscoach Rudy De Bie. "Als het blijft regenen, kleeft de modder minder snel aan de fiets, en dat is vooral een stuk eerlijker omdat er minder materiaalpech zal zijn."

 

Eerlijk was het meteen, daar bij dames -23. De Nederlandse meisjes Annefleur Kalvenhaar en Sabrina Stultiens domineerden de hele wedstrijd. De Italiaanse Alice Maria Arzuffi klampte even aan, maar moest halfweg de wedstrijd definitief de rol lossen. In de finale liet Kalvenhaar haar uit blessure terugkerende landgenote Stultiens in de steek en pakte haar eerste Europese titel.

 

Laura Verdonschot werd fraai zevende, nadat ze in een sprintje het onderspit moest delven tegen Yara Kastelijn. "Jammer dat ik dat sprintje verlies, maar ik ben niet ontevreden", reageerde ze. Ook bondscoach De Bie was tevreden van haar prestatie. " Je moet het maar doen, als 16-jarig meisje op een loodzwaar parcours optornen tegen meisjes die tot vijf jaar ouder zijn."




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!