Frans veldrijden verliest nu ook Chainel

Frans veldrijden verliest nu ook Chainel

Het gaat niet goed met de Franse veldritsport. Na Aurélien Duval en Mathieu Boulo geeft nu ook Steve Chainel aan dat hij deze winter amper nog in het veld te zien zal zijn. "Ik focus op het voorjaar", zegt de 30-jarige Chainel.

 

Vorig jaar gaf Aurélien Duval er plots de brui aan. "Ik krijg geen aanvaardbaar contract, dus kap ik er maar beter mee. Het veldrijden is voor mij niet rendabel", verraste hij. De aanbiedingen die hij kreeg -onder meer van Kwadro-Stannah- zinden hem niet. Onlangs gaf ook Mathieu Boulo te kennen dat hij het veldrijden zou laten voor wat het is en te focussen op de weg. En deze zomer tekende Julien Alaphilippe -21 jaar en vorig jaar nog winnaar van de beloftenmanche van de Wereldbeker in Rome- een profcontract bij Omega Pharma-Quick.Step. Ook Quentin Jauregui (BKCP-Powerplus) mikt op de weg en is momenteel stagiair bij Argos-Shimano.

 

Kopman

 

Nu blijkt ook Steve Chainel vol voor de weg te kiezen. Zijn ploeg AG2R La Mondiale zou hem tot kopman bombarderen in het voorjaar. "Mijn ploeg heeft inderdaad vertrouwen in me voor de voorjaarsklassiekers. Ik wil hen niet ontgoochelen. Vandaar dat ik schrap in mijn winterprogramma en niet meer aan de start kom in de Wereldbekers", zegt Chainel op de website van de Franse Wielerbond. De komende drie weken zal hij nog aan de start staan van een paar regionale veldritten. Daarna neemt hij wat rust, vooraleer hij zoals de andere wegrenners aan zijn voorbereiding voor 2014 zal beginnen.

Rest ons nog Francis Mourey. De Fransman vertelde onlangs nog aan Sven Nys dat hij wél op een intensieve winterperiode mikt.


fiche Steve Chainel




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!