Baestaens: 'Straks al mee op stage met BKCP-Powerplus'

Baestaens: 'Straks al mee op stage met BKCP-Powerplus'

Vincent Baestaens verhuist straks van Crelan-KDL naar BKCP-Powerplus. "Ik voel vooral veel vertrouwen", glundert de Tremelonaar. "Ik mag volgende week al mee op stage, én het team wil mij nu al bijstaan. Super, want ik was einde raad."

 

Dit weekend wordt een streep getrokken onder de eerste helft van het veldritseizoen. Meer dan twee maanden kommer en kwel voor Vincent Baestaens. De voormalige jeugdtopper reed geen deuk in een pakje boter. Of hoe moet je het anders verwoorden, als je de 24-jarige Tremelonaar in geen enkele uitslag van een klassementscross in de top dertig terugvindt?

 

"Frustrerend", vindt hij zelf. "Het loopt voor geen meter. Door mijn operatie aan de linkerliesslagader liep ik dit voorjaar achterstand op. Mijn voorbereidingsperiode op de weg beperkte zich tot wat wedstrijden in het kermiscircuit. Maar dat het zo slecht zou gaan... Nee, leuk is anders. Weet je, soms ben ik beschaamd dat ze mij beroepsrenner noemen. Kwamen daar de voorbije weken nog eens transferperikelen bij. Crelan-KDL stopt en ik zag niet onmiddellijk een alternatief. Er waren voorzichtige contacten met Sunweb-Napoleon, maar die ketsten af. Logisch, want ik presteerde niet. Wat ben ik blij dat ik BKCP-Powerplus mij ondertussen uit mijn lijden verloste."

 

"Niels Albert belde me" 


Het was kopman en dorpsgenoot Niels Albert zelf, die Baestaens in de loop van vorige week opbelde met de vraag of hij een overstap zag zitten. "Toegegeven, ik was verrast. Maar vooral vereerd", lacht Baestaens. "Als de kopman in eigen persoon je opbelt, mag dat, niet? Eigenlijk was dit het laatste team waarvan ik verwacht had dat ze mij een kans zouden geven. Aan mij om dat vertrouwen niet te beschamen. Ik ben voorlopig wel prof-af, maar ik zie dit als een stap terug om er straks opnieuw twee vooruit te zetten."

 


Philip Roodhooft van BKCP-Powerplus gelooft in elk geval nog in Baestaens. "Op 22-jarige leeftijd maakte hij als neoprof meteen deel uit van de wereldbekerselectie. En hij werd als jongere Europees en Belgisch kampioen. Dan heb je talent." Baestaens glundert bij zoveel vertrouwen.

 

"Coach liet me vallen"

 

"Vrijdag doe ik al een inspanningstest bij de teamdokter. De resultaten ervan moeten me wijzer maken. Daarna willen Adrie van der Poel of Paul Ponnet me verder helpen. Ideaal want mijn voormalige coach (Jerome Galica, oom van Sven Nys, red) liet me in de steek. 'Ik kan je niet meer helpen', klonk het. Hopelijk gaat het nu snel de goede kant op", besluit Baestaens, die momenteel begeleid wordt door zijn schoonbroer. "Maar dat is maar een tijdelijke oplossing."

 
 
 
foto © Rudy De Backer




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!